Jste zde

Domů » Val di Fassa

Pera di Fassa

Sella Ronda a pohoří Rosengarten

Útulná horská vesnička Pera di Fassa leží v malebném údolí Val di Fassa, v nádherném prostředí na úpatí Rosengartenu, v nadmořské výšce 1.370 metrů. Je součástí obce Pozza di Fassa. Jméno "Pera" zřejmě pochází z latinského slova "petra", což znamená v překladu kámen. Předpokládá se, že název odkazuje na velký kámen, který leží v blízkosti hotelu.

Idylická vesnička leží v nejširší části slunného údolí, přímo na soutoku říček Avisio a Rio San Nicoló. Vzhledem ke své poloze je Pera ideálním výchozím bodem pro zimní turistiku a pro běh na lyžích. Svým návštěvníkům tato horská vesnice nabízí snadný přístup ke všem 200 km sjezdovek a běžkařských tratí v okolí i k 53 vlekům a lanovkám v údolí Val di Fassa.

Nachází se jen několik minut od největších lyžařských center v údolí, od středisek Campitello, Pozza, Vigo, Moena anebo Canazei. Nedaleký lyžařský areál Campedie se chlubí nádherným výhledem na celé údolí Val di Fassa. Vyzkoušejte si i vy skvělou dovolenou v městečku Pera di Fassa a vyberte si ubytování podle vašich požadavků.

Široká nabídka sportů i mimo lyžařské svahy představuje mimo jiné výlety na sněžnicích, lední hokej, bruslení, bowling, tenis, squash, basketbal a mnoho dalších sportovních odvětvími. Připočítejte k tomu i noční běhy na lyžích s pochodněmi nebo výlety na saních tažených koňmi.

Na nějaký nedostatek sportovních aktivit v celém údolí Val di Fassa si nikdo nemůže ani v nejmenším stěžovat. Z další nabídky jmenujme alespoň paragliding, horolezectví, létání na rogalech nebo - chcete-li něco vysloveně romantického, zimní procházky po zasněžených horách. Žádné vaše přání nezůstane nevyslyšeno.

Après-ski

K relaxaci po náročném dni na lyžích je v obci k dispozici wellness centrum se saunou, parními lázněmi a soláriem.

Jako tichá vesnička je Pera upřednostňována zejména rodinami s dětmi. Večer tu hraje hlavní roli především tradiční ladinská kuchyně v místních restauracích, kterou bezesporu ocení i vyslovení gurmáni. Lehká a kořeněná jídla potěší vaše chuťové buňky, nejlépe je ale vychutnáte s kvalitním vínem z Trentina.

Místo je také známé jako rodiště Giovanniho Battisty Piaze, jednoho z nejznámějších alpinistů, kterému se přezdívalo "Diavolo delle Dolomiti" (Ďábel z Dolomitů)./

Geografie: 

Místo

Pera di Fassa 46° 26' 27.4632" N, 11° 41' 36.708" E
Location

Sella Ronda na FB