Jste zde

Domů » Val di Fassa

Canazei

Středisko Canazei

Středisko Canazei se nachází v nadmořské výšce 1465 m, na konci údolí Val di Fassa. Dříve bylo městečko považováno za nejchudší obec celého regionu, dnes jde o to nejprestižnější místo ve Val di Fassa s širokým výběrem hotelů, prázdninových apartmánů a chat.

V zimě nejen proto právě sem přijíždí mnoho turistů. Městečko je strategicky umístěné na vhodném místě v blízkosti průsmyků v Dolomitech – Pordoi, Sella a Fedaia. Z centra městečka jezdí lanovka do lyžařského areálu Belvedere / Col Rodella.

Z lyžařského areálu Belvedere pak již existuje napojení na lyžařský "cirkus" Sella Ronda. Pojedete-li směrem na Fedaiajoch, přijedete k otevřené lanovce, která vás doveze až nahoru k Pian dei Fiacconi. Tam můžete bez obav lyžovat až do května. Sella Ronda měří asi 23 km a prochází čtyřmi nejznámějšími údolími a lyžařskými středisky v Dolomitech: Jde o Canazei ve Val di Fassa, Wolkenstein (Selva) ve Val Gardeně (Grödnertal), Corvaru v Alta Badii a středisko Arabba v Livinallongu.

Sella Ronda se vyznačuje kromě lyžařského kouzla ještě i neuvěřitelnou přitažlivostí tamějších nádherných hor - Dolomitů. Vrcholky jako Rosengarten, Sassongher, Kreuzkofel (Croce), Schlern (Sciliar), Tofana anebo Marmolada nabízejí opravdu jedinečné prostředí, které přinutí lyžaře i snowboardisty aspoň na chvilku se zastavit a přemýšlet o velkolepém panoramatu hor.

Také v létě tráví mnoho lidí dovolenou v Canazei. Proto zde postavili pohodlné hotely, horské chaty, útulné prázdninové apartmány i rekreační chalupy se spoustou prostoru. Četné turistické stezky lákají turisty k pěším výšlapům. Na kilometrech stezek si dozajista všimnete zdejší krásné a skoro nedotčené přírody. Horolezci zde najdou nejen lezecké výstupy, ale i přírodní lezecký park, kde pak mohou návštěvníci obdivovat jejich schopnosti při přirozeném skalním lezení.

Ve středisku je také startovní místo mnoha výletů, ať už třeba k hoře Rosengarten nebo k jezeru Fedaiasee, či k Marmoladskému ledovci. Všude se setkáte s krásnou přírodou a s úžasným pohledem na okolní horský svět. Oblíbená cesta autem vede okolo Selly, přičemž pojedete přes průsmyk Campolongo, přes Arabbu, průsmyky Pordoi, Sella a přes Val Gardenský průsmyk.

Městečko se chlubí nejen nádhernou přírodou, je to i sportovní středisko a místo s mnoha kulturními podniky, možnostmi relaxace i s nočním životem. Kromě mnoha sportovních podniků si tu můžete vychutnat skvělou italskou kuchyni v některé z tamních útulných restaurací.

Sella Ronda
Geografie: 

Místo

Canazei 46° 28' 36.0768" N, 11° 46' 22.5156" E
Location

Sella Ronda na FB