Jste zde

Domů » Val di Fassa

Pozza di Fassa

Italské středisko Pozza di Fassa

Městečko Pozza di Fassa se nachází v v překrásném údolí Val di Fassa, na širokém a slunném údolním svahu. Je tu postavena spousta komfortních hotelů, chat a prázdninových apartmánů pro trávení klidné dovolené. Čerstvý vzduch a překrásné horské scenérie zajistí skutečně pohodovou dovolenou.

Můžete odsud podnikat nádherné procházky i lezecké výstupy, okolí nabízí opravdu široký výběr všech možných turistických tras. Procházky k úpatím strmých stěn vrcholků Langkofel, Plattkofel, Grohmannspitze a Fünffingerspitze slibují nádherné horské panorama. Okolní cyklistické trasy mají různé vzdálenosti a různé stupně obtížnosti, takže ani "bikeři" tady nepřijdou zkrátka.

Dalším zdejším lákadlem je hora Rosengarten, kde se rozprostírá široká síť všech možných turistických stezek, a je tak oblíbeným cílem výletů rozličné náročnosti. Zkrátka, pěší túry v Dolomitech mají své nepopiratelné kouzlo. V hotelovém pokoji nebo na jedné z horských chath pak můžete v poklidu zakončit svůj náročný den.

Lezecké výstupy jsou návštěvníkům k dispozici v různých variantách. Vysloveně náročná je trasa na vrcholek Plattkofel, startovat můžete od Sellajochu a musíte se sami rozhodnout, zda vyrazíte pěšky nebo využijete tamní kabinkovou lanovku ve směru na Langkofelscharte. Několikahodinová túra poté pokračuje ve směru na vrcholek Plattkofelu a k horské chatě Plattkofelhütte. Zde si určitě vychutnáte fantastický výhled a trošku se posílíte před vlastním návratem.

Místní hotely a penziony nabízejí své služby v různých cenových relacích a s různou úrovní komfortu. Můžete se rozhodnout, zda budete nocovat v některém z tamějších prázdninových apartmánů či na horské chatě. Záleží jen a jen na vás a na vašich financích.

V zimě jsou zdejší sjezdovky a nádherné běžkařské bílé stopy častým cílem všech zimních sportovních nadšenců. Za zmínku stojí dozajista zejména běžkařská trať Loipe Ciancoal. Nádherná zimní krajina dokonale vyzývá připnout si lyže a ihned vyrazit. Při zimní dovolené tady můžete doslova plnými doušky "lokat" čerstvý vzduch a kochat se překrásnými horskými scenériemi.

Není odtud daleko do vjezdu na slavnou lyžařskou oblast Sella Ronda, která zasahuje i do sousedních údolí. Zažijete tady opravdu skvělé lyžování. Během zimní dovolené tady můžete podnikat celé hodiny dlouhé procházky a lyžařské túry, neboť Pozza di Fassa je přímo ideálním výchozím bodem pro pěší túry.

Geografie: 

Místo

Pozza di Fassa 46° 25' 44.1156" N, 11° 41' 41.334" E
Location

Sella Ronda na FB