Jste zde

Domů » Val di Fassa

Moena

Část městečka Moena

Městečko Moena se rozkládá v údolí Val di Fassa v překrásných italských Dolomitech. Dolomity jsou jednou z nejoblíbenějších prázdninových destinací a tak je vlastně po celém Val di Fassa vybudována velice široká turistická infrastruktura, velký výběr různých chat, prázdninových apartmánů a hotelů.

V létě unikají obyvatelé okolních měst před velkým teplem a stresem právě sem. Jak v údolí, tak i v horách, lze podnikat rozmanité pěší výlety. Začínají tady i četné náročné turistické stezky, a místo je po právu považováno za součást jedné z nejkrásnějších turistických oblastí.

Hlavní předností stezek jsou opravdu překrásné výhledy na vrcholky Dolomit, které jsou vysloveně kouzelné hlavně při západu slunce, kdy se pyšní nádhernými barvami.

Oblast se může pochlubit skutečně velikým množstvím perfektních turistických terénů, a tak před vámi vyvstává vcelku ojedinělá příležitost k pozorování místní přírodní rozmanitosti z různých úhlů pohledu.

Vydáte se tedy buď do údolí anebo do vysokých hor. Ať už se rozhodnete pro malou procházku či pro nějakou delší pěší túru, dobrý oběd v horské restauraci je tu vždy mimořádným zážitkem.

Zajímavé putování začíná v Moeně a vede k "Fuciade". Tato proláklina je velmi zvláštní, je to jakýsi nádherný amfiteátr z vápence, nad nímž se tyčí mohutné vrcholky hor. Z botanického hlediska je toto místo taktéž velmi zajímavé, protože zde rostou květiny a rostliny, které se jinde nacházejí jen velmi zřídka. Cílem putování je hosrká chata chata v nadmořské výšce 1972 metrů.

Dolomity jsou známé jako jeden z nejkrásnějších lyžařských areálů v celé Evropě. Asi 100 kilometrů sjezdovek nabízí ty nejlepší podmínky lyžařům a snowboardistům, kteří se tu mohou dokonale odreagovat.

Slunné "rodinné" svahy a náročné sjezdovky skýtají opravdové potěšení z lyžování i ze snowboardingu. A ke vstupu do slavného lyžařského okruhu Sella Ronda je to odsud jen pár kilometrů.

I milovníky delších tras v běhu na lyžích je zdejší oblast velice vyhledávaná, protože tu jsou stopy, které vedou romantickou zimní krajinou. Strávit nezapomenutelnou dovolenou v Moeně v údolí Val di Fassa je tak opravdovým zážitkem.

Kdo by chtěl doplnit své zážitky z lyžování ještě nějakým jiným sportem, vezme za vděk třeba sáňkováním anebo bruslením.

Geografie: 

Místo

Moena 46° 22' 35.1984" N, 11° 39' 43.5312" E
Location

Sella Ronda na FB