Jste zde

Domů » Val di Fassa

Dovolená v Pozza di Fassa

Sella Ronda a městečko Pozza di Fassa

Pozza di Fassa je malá horská obec s přibližně 2 tisíci byvateli v samém centru italského údolí Val di Fassa. Nachází se na prosluněných svazích v nadmořské výšce 1.430 m, před fascinujícím panoramatem pohoří Dolomity.

Městečko leží na úpatí Rosengartenu (2.983 m.n.m.) a láká návštěvníky svou typickou jižní atmosférou. Centrální poloha místa je ideálním výchozím bodem pro objevování nedotčené okolní přírody. Nádherné údolí Val di Fassa je orámováno impozantními vrcholky masívu Sella, horou Rosengarten a pohořím skupiny Monzoni.

Obecně platí, že Pozza je příjemné místo, které navštěvují především rodiny s dětmi. Milovníci kultury tu zase Národní institut umění, kde vystavují svá díla dřevořezbáři a dekoratéři. V roce 2001 tu bylo otevřeno “Museo Ladino di Fassa”, které je zaměřeno na ladinskou kulturu údolí Val di Fassa.

Zimní aktivity

Na 200 km perfektně udržovaných sjezdovek a skvěle připravovaných tratí pro běh na lyžích, stejně jako i 53 vysoce moderních lyžařských vleků a lanovek, vytváří z této oblasti jeden z největších a nejoblíbenějších lyžařských areálů v regionu Dolomiti Superski a Sella Ronda.

Lyžaři, snowboardisté, milovníci sluníčka a běžkaři se budou cítit v Pozze jako "ryby ve vodě". Postarají se o to ty nejrůznější typy sjezdovek, nekonečná pole hlubokého sněhu a vysoký počet hodin slunečního svitu.

Pozza di Fassa je všeobecně známá především díky sjezdovce na Alochu, která byla v nedávné době přestavěna na supermoderní "Ski Stadion Val di Fassa", a díky konání mnoha mezinárodních lyžařských závodů. Sjezdovka je osvětlená, stejně jako běžkařská trasa “Ciancoal”.

Proč se také neprojet na saních tažených koňmi přes zimní přírodu? Nebo se vydejte na 30 km dlouhou upravovanou stezku pro zimní pěší turistiku či na výlet na sněžnicích. Kromě toho zde funguje 6 km dlouhá sáňkařská dráha.

Ubytování v zimní sezóně ocení zejména rodiny s dětmi, protože je tu opravdu klid a mír. Dvě lyžařské školy nabízejí své služby a za špatného počasí se lze vydat třeba do kina nebo do wellness centra "Therme Dolomia" s bazénem a saunou.

Letní aktivity

Od jara do podzimu se ve Val di Fassa můžete věnovat paraglidingu, závěsnému létání, bowlingu, tenisu, squashi, fotbalu, basketbalu i golfu. Doporučujeme i návštěva wellness centra "Eghes Wellness Center" v Canazei, kde mají plavecký bazén podle předlohy římských lázní!

Zábava

Do doby, dokud teplé sluneční paprsky svítí na údolí, můžete trávit příjemné chvíle na slunné terase. Večer se poté určitě přesunete do nějakého baru nebo na horskou chatu a budete si užívat příjemných chvilek dál.

Tradiční ladinská kuchyně se prezentuje v mnoha místních. Lehké a chutné pokrmy se zapíjejí opravdu lahodným trentinským vínem, což určitě ocení všichni gurmáni. Kdo by ale chtěl zažít "opravdový“ noční život, udělá nejlépe, když vyrazí někam do okolních městeček, třeba do Canazei nebo do Campitella.

Geografie: 

Místo

Pozza di Fassa 46° 25' 50.4768" N, 11° 41' 8.5884" E
Location

Sella Ronda na FB