Jste zde

Domů » Alta Badia

Zimní dovolená v Alta Badii

Alta Badia - hory

Oblast Alta Badia se nachází v Jižním Tyrolsku a zahrnuje obce Corvara, Colfosco (Kolfuschg), La Villa, St. Cassiano a Pedraces. Tato místa jsou kvůli jejich poloze všeobecně považována za ideální pro trávení lyžařské dovolené, i v zimě zde hojně svítí sluníčko. Okolní horské panorama je zde díky Dolomitům opravdu nádherné.

I přes slunnou polohu se v těchto lyžařských střediscích dá bezvadně lyžovat až do května, celá oblast se řadí k lyžařskému areálu Dolomiti Superski. Lyžaři a snowboardisté ​​právě tady najdou nádherné sjezdovky, skvěle strávené lyžařské prázdniny jsou zaručeny. Najdete tady sjezdovky o různých úrovních obtížnosti, jak pro začátečníky, tak i třeba pro milovníky lyžování v hlubokém sněhu.

Svahy kolem vrcholků Piz Sorega, Pralongia a Piz La Ila jsou široké a snadno zvládnutelné, horské chaty a různá místa pro odpočinek jsou všude v dosahu. Takže váš lyžařský den můžete strávit opravdu v pohodě. Z Corvary, San Cassiana a z La Villy se bez nějakých potíží dostanete pomocí mnoha lyžařských vleků a lanovek až do nadmořské výšky 2000 metrů, což je přesně to, co asi nejvíce ocení ti praví lyžařští znalci. Četné lehké sjezdovky vedou zpět do údolí.

Pravou výzvou pro zkušené lyžaře a pro snowboardisty jsou ovšem sjezdovky na východním křídle horského masivu Sella. Nadmořská výška 2550 m, kde se vypíná hora Vallon, nabízí skutečně strmé sjezdy. Zde také objevíte vstup do slavné lyžařské "houpačky" Sella Ronda. Zhruba 23 kilometrů prochází čtyřmi nejznámějšími středisky zimních sportů v Dolomitech: Arabba v Livinallongo, Canazei ve Fassatalu, Wolkenstein v Grödnertalu a Corvara v Alta Badii.

Sella Ronda se kromě různých lyžařských atrakcí může pochlubit také nádhernými dolomitskými horami. Rosengarten, Sassongher, Kreuzkofel, Schlern, Tofana anebo Marmolada vytvářejí jedinečnou horskou kulisu, která doslova nutí každého lyžaře a snowboardistu, aby se na chvíli zastavil a užíval si nádherné panorama.

Kdo by si chtěl vyzkoušet ještě jiné druhy zimních sportů, nepohrdne zřejmě běžkami na upravovaných tratích, sáňkováním na perfektní sáňkařské dráze nebo třeba bruslením. Zkuste se tedy někdy vydat za nádhernou dovolenou do oblasti Alta Badia. Panorama jihotyrolských hor je zde všudypřítomné a určitě stojí za vidění. Také jihotyrolská kuchyně potěší dozajista každého.
Ve všech pěti místech najdete hotely různých kategorií, prázdninové apartmány i horské chaty.

Geografie: 

Místo

Corvara 46° 33' 6.4872" N, 11° 52' 17.544" E
Location

Sella Ronda na FB