Jste zde

Domů » Val Gardena

Skiareál Val Gardena - Seiser Alm, 2. část

Krajina oblasti Val Gardena

Zdejší oblastí vede také slavný lyžařský okruh Sella Ronda, legendární "obchvat" horského masivu Sella, s délkou asi 26 km, kde během jednoho dne v nádherném horském prostředí oblastí Val Gardena, Alta Badia, Arabba a Val di Fassa prožijete něco vskutku úžasného.

Zakoupením skipasu Dolomiti Superski se vám otevírají mnohé další zajímavé sousední oblasti, a to tím způsobem, že pravděpodobně vaše zimní dovolená bude natolik krátká, abyste vůbec stihli vyzkoušet veliký výběr všech perfektních sjezdovek. V nabídce je celkem neuvěřitelných 1202 km sjezdovek ve 12 lyžařských oblastech, včetně Sella Rondy.

Lyžařský areál Val Gardena - Seiser Alm připravil i snowboardistům na různých místech speciální snowparky. Jak na Sellajochu, tak i na vrcholcích Piz Sella / Comici, byla vybudována boardercrossová trať. Přírodní halfpipe se nachází u lyžařského vleku Sotsaslong. Snowpark na Seiser Almu s překážkami typu kicker, rail a box, dozajista přinese snowboardistům spoustu legrace.

Ani vyznavači běhu na lyžích nezůstanou ve Val Gardeně nikterak smutní. V údolí narazíte na zhruba 100 km perfektně upravených běžkařských tratí. Velký výběr všech možných tras s různými stupni obtížnosti bez potíží umožní, aby si tu opravdu každý vybral.

Zejména Seiser Alm u Langentalu (Vallunga) na Wolkensteinu a Monte Pana u St. Christiny představují špičku běžkařského sportu v této oblasti.

Na různých trasách si můžete všude dokonale užívat nádherného panoramatu Dolomitů. Rozsáhlá síť bílých běžkařských stop, zčásti s opravdu náročnými stoupáními a sjezdy, je také oblíbeným tréninkovým místem různých lyžařských národních týmů. Ta vůbec nejdelší a nejtěžší trasa je 15 km dlouhá "Joch", na niž se vydávají jen ti opravdu výkonní běžkaři.

Kdo chce během své zimní dovolené zažít něco speciálního, využije dozajista nabídky romantických projížděk na saních tažených koňmi. V úchvatné horské scenérii můžete vyzkoušet také bruslení, sáňkování nebo výlety na sněžnicích.

I kulinářské zážitky jsou tu velmi pestré a rozhodně byste měli ochutnat některou z regionálních specialit. Ubytovat se lze v mnoha hotelech, na lyžařských chatách nebo v útulném prázdninovém apartmánu.

Zatímco během dne snadno ukojíte hlad a žízeň na mnoha chatách a občerstvovacích stanicích, večer vás očekávají bary, diskotéky a různé restaurace.

Kdo by hledal nějakou změnu ve svém programu i na úkor lyžování, najde ji bezpochyby v historickém jádru městečka, třeba v nakupování. Místní věž kostela je vysoká 88 metrů a je z ní doslova úchvatný pohled na okolí.

Geografie: 

Místo

Sellajoch 46° 29' 58.4448" N, 11° 44' 56.4036" E
Location

Sella Ronda na FB