Jste zde

Domů » Val Gardena

Skiareál Val Gardena - Seiser Alm, 1. část

Italské údolí Val Gardena

Během lyžařské dovolené v údolí Val Gardena poznáte celou krásu italského pohoří Dolomity. Z městeček v tomto údolí, Ortisei (německy St. Ulrich), Selva (německy Wolkenstein) a Santa Christina, se všichni lyžaři a snowboardisté dostanou na úchvatných 175 km sjezdovek tohoto lyžařského areálu.

U vjezdu do údolí vede ze St. Ulrichu nahoru na Seiser Alm kabinková lanovka. Na slunné náhorní plošině, mezi impozantními vrcholky Plattkofel, Langkofel a Schlern uvítají milovníky zimních sporty různé typy sjezdovek, které ocení zejména rekreační lyžaři a rodiny s dětmi.

Druhá strana údolí u Ortisei se může pochlubit moderní kabinkovou lanovkou vedoucí až na vrchol Seceda (2.518 m). Tam čekají na lyžaře a snowboardisty pěkné sjezdovky plné slunce, v místech, kde před Col Raiser (2.103 m) klesá terén ke středisku Santa Christina. Vysoce moderní podzemní lanová dráha vás poté dopraví zpět na druhou stranu údolí.

Fantastické a rozmanité lyžařské areály Sochers a Ciampinoi, kde se nachází také slavná sjezdovka Saslong (závody Světového poháru), slibují radost z lyžování té nejvyšší míry. Nad hormai Ciampinoi a Piz Sella vedou perfektní sjezdy směrem k Wolkensteinu nebo na Piz Seteur a na Sellajoch. Méně zkušení lyžaři dozajista přivítají poněkud pozvolnější svahy, kde se budou cítit opravdu dobře, např. sjezdovky na Langkofelu, kde je přivítá opravdu nádherný výhled do okolí.

Se skipasem Val Gardena - Seiser Alm se nabízí 175 km sjezdovek a 83 lyžařských vleků a lanovek. Lyžařská oblast Seiser Alm, kde je prakticky jistá sněhová pokrývka po celou zimu, a která je velice vhodná pro rodiny s dětmi, nabízí největší náhorní plošinu v Evropě a 60 převážně modrých a červených sjezdovek. Začátečníci se těší především na široké sjezdy u vleků Laurin a Florian, zatímco ti zkušenější vyzkoušejí spíše slalomové tratě a vysokorychlostní sjezdy.

Černě značený slalomový svah na Puflatschi (Bullaccia) je považován za nejtěžší slalomovou trať, s výškovým rozdílem 250 metrů – vydat se na tuhle trať mohou pouze velmi zkušení lyžaři!

Nejvyšší bod lyžařského areálu se nachází v nadmořské výšce 2.518 m, nejnižší bod v 1.060 m. Lyžařských vleků tu mají 28, sedačkových lanovek 45 a kabinkových lanovek 8. 52 km sjezdovek je značeno zeleně a modře, 105 km červeně a 18 km černě.

Geografie: 

Místo

Santa Christina 46° 33' 28.2132" N, 11° 43' 22.5192" E
Location

Sella Ronda na FB