Jste zde

Domů » Val di Fassa

Penia di Canazei

Italské městečko Penia v létě

Městečko Penia se nachází v překrásném údolí Val di Fassa v italských Dolomitech. V létě převažuje v celém údolí pod divukrásnými horskými stěnami Dolomitů pěší turistika a v zimě tady zase panuje vysloveně lyžařská zábava. Městečko se nachází v nadmořské výšce 1.460 metrů a je součástí Canazei, jednoho z nejznámějších středisek zimních sportů v alpské oblasti.

Zde, v nádherném údolí Val di Fassa na úpatí Dolomitů, můžete strávit opravdu skvělou dovolenou po celý rok. Velmi malé městečko se může pochlubit i spoustou příležitostí ke skvělému ubytování, můžete si tu zarezervovat komfortní pokoj v hotelu, prostornou rekreační chalupu, horskou chatu nebo prázdninový apartmán.

Penia je oficiální zastávkou na slavné turistické trase Via Alpina, která vede od východu na západ přes pohoří Alpy. Přeshraniční trasa vede z italského města Terst do Monaka, a křižuje na pěti cestách osm alpských zemí - Itálii, Slovinsko, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Lichtenštejnsko, Francii a Monako.

Nedaleko Penie také narazíte na přístup ke slavnému okruhu Sella Ronda, což je vlastně uzavřená okružní túra na lyžích kolem horského masivu Sella. Několik desítek km upravovaných tratí vás povede kolem masivu horské skupiny Sella a ze všech míst budete mít neustále nádherný výhled na okolní vrcholky.

Všechny čtyři průsmyky Sella Rondy můžete v obou směrech absolvovat od jara do podzimu i na kole po asfaltové cestě. Trasa je dlouhá asi 52 kilometrů, a překonáte při ní výškové převýšení cca 1650 metrů. Ve směru i proti směru hodinových ručiček je zajištěna i autobusová doprava pro cyklisty a jejich kola.

Lyžaři a snowboardisté si v zimním rekreačním lyžařském areálu přijdou dokonale na své. Ocitnou se totiž přímo v areálu lyžařského "cirkusu" Dolomiti Superski. Zimní sportovci se mohou dostatečně vydovádět ve čtyřech lyžařských oblastech, kterými jsou Belvedere, Ciampac, Marmolada a Col Rodella. Všechna jsou snadno dostupná přímo z městečka.

V každém ze zmíněných lyžařských středisek byla vybudována nejrůznější zábavná zařízení pro děti, jsou tu dětské "Baby" sjezdovky, sjezdovky pro začátečníky, výukové svahy s "jezdícími koberci" pro děti a mnoho dalšího.

Běžkaři budou v blízkosti Val di Fassa zase nadšeni z celé řady perfektních bílých stop v různých nadmořských výškách. Strávit báječnou zimní dovolenou v hezkém městečku Penia di Canazei je opravdu velice příjemné.

Geografie: 

Místo

Penia di Canazei 46° 27' 27.0612" N, 11° 48' 0.4644" E
Location

Sella Ronda na FB