Jste zde

Domů » Val di Fassa

Letní turistika

Sella Ronda a náhorní plošina Crespeina s jezerem

Wolkenstein

Půvabná obec Wolkenstein (Selva) se nachází v nadmořské výšce 1.563 metrů, pod impozantním pohořím horské skupiny Sella a horským masívem Sassolungo (Langkofel). Milovníci přírody tady objeví pravý ráj uprostřed panenské přírody.

Před vámi se ocitnou turistické výšlapy, krásná fauna a flóra a pochopitelně nádherný svět hor. Ať už si třeba chcete udělat jen malou jednoduchou procházku, nějakou neuspěchanou pěší túru, delší túru nebo se rozhodnete pro vysloveně náročnou trasu, všechno to zcela závisí jen a jen na vašich požadavcích. V tomto divukrásném horském světě lze zažít téměř všechno.

Poměrně snadný, ale velmi krásný výlet začíná jízdou kabinkovou lanovkou z Wolkensteinu k horní stanici lanovky v horském průsmyku Grödner Joch. Tato pěší turistická stezka vás povede kolem horské chaty Clarkhütte, pak přes náhorní plošinu Crespeina k nádhernému, třpytivě modrému jezeru. O něco později dorazíte k horské chatě Puezhütte, která se nalézá v nadmořské výšce 2.475 metrů, a která přímo vyzývá k pohodlnému odpočinku.

Jedna z těch méně náročných tras vede přes krásné údolí Langental (Vallunga), a také trasa Kreuzweg, vedoucí přes 14 stanic, které vytvořili místní umělci, je po přírodní stránce skutečně krásná.

Pro ubytování si můžete zvolit mezi zdejšími hotely, penziony, chatami nebo prázdninovými apartmány. Stačí si jen vybrat. Zkuste si tedy někdy objednat turistickou dovolenou ve Wolkensteinu a určitě si Jižní Tyrolsko zamilujete.

Canazei

Canazei se nachází v krásném údolí Val di Fassa, v nadmořské výšce 1.465 metrů. Tato oblast je skvěle uzpůsobena k procházkám a výletům všeho druhu. Jsou tady udržovány kilometry pěších turistických tras i poměrně náročné lezecké výstupy. Ve speciálních lezeckých parcích si začátečníci i zkušení lezci určitě užijí své.

Obec je také startovní místo mnoha výletů, ať už třeba k hoře Rosengarten nebo k jezeru Fedaiasee, či k Marmoladskému ledovci. Všude se setkáte s krásnou přírodou a pohled na okolní horský svět je prostě úžasný. Oblíbená cesta autem vede okolo Selly, přičemž pojedete přes průsmyk Campolongo, přes Arabbu, průsmyky Pordoi, Sella a přes Val Gardenský průsmyk.

Kromě mnoha sportovních podniků lze v Canazei také navštívit kulturní akce a vychutnat si italskou kuchyni v některé z tamních útulných restaurací. Canazei je opravdu univerzální městečko s mnoha hotely a penziony.

Vigo di Fassa

Slunné městečko Vigo di Fassa se nachází v krásném údolí Val di Fassa, na jedné rozlehlé "terase". Obvykle každého nadchne zejména velkolepý výhled na celou oblast od Cima Undici, až na Marmoladu a nesmírně rozsáhlá síť turistických tras.

Z Vigo di Fassa lze podnikat ty nejrůznější výlety, lezecké výstupy do hor skupiny Rosengarten a o všech těchto výpravách se dá jen potvrdit, že přinesou svým účastníkům skvělé zážitky. Přírodní terasa Ciampedie je snadno dostupná i lanovkou, leží zhruba v nadmořské výšce 2.000 metrů a nabízí nádherné horské panorama. Je odtud divukrásný výhled na horu Rosengarten i na další přírodní krásy v okolí.

V údolí Val di Fassa se před vámi otevírají až netušené možnosti lezeckých výstupů, s dobrým vybavením se dostanete do těch nejpozoruhodnějších míst. Val di Fassa a okolní hory vás určitě okouzlí.

Místo

Canazei 46° 28' 36.2208" N, 11° 46' 13.08" E
Location

Sella Ronda na FB