Jste zde

Domů » Val di Fassa

Dovolená ve Val di Fassa

Italské údolí Val di Fassa v létě

Mezi městečky Moena a Canazei leží údolí Val di Fassa, rozkládá se na úpatí horského masívu Rosengarten s opravdu impozantními věžemi vrcholků Vajolet. V různých místech zde narazíte na spoustu hotelů, prázdninových apartmánů a chat všech kategorií, kde se můžete nechat přímo hýčkat a které nabízejí skutečně dostatek pohodlí o dovolené.

Val di Fassa se skutečně nádherným panoramatem hor tvoří pro lyžaře v zimě ideální vstup do "Sella-Rondy", což je uzavřený lyžařský okruh kolem horského masívu Sella. Nejlepší je vyšetřit si alespoň jeden den času, abyste si dostatečně a bez jakékoliv časové tísně vychutnali celou nádheru té lyžařské túry.

Letní dovolená

Val di Fassa se nachází uprostřed italských Dolomitů a zabírá severovýchodní část Trentina. Toto údolí se rozkládá v délce asi 20 km a nabízí tak mnoho turistických příležitostí. K horské skupině pohoří Rosengarten se dá nejlépe vystoupat od Val di Fassy z východu. Lze odtud podnikat nádherné procházky i lezecké výstupy.

Tato horská skupina kombinuje všechny atributy, na něž se mohou těšit lezci po skalách i horolezci ve zdejším horském světě: působivost, robustnost, divokost a strmost. Mocné skalní stěny a vysoké vrcholky Rosengartenspitze, Tschagerjoch, Coronelle, Tschainer Spitze a Rotwand nápadně kontrastují se zelenými údolími, svěžími kopci a s půvabnými loukami.

Místní cyklistické trasy jsou různě dlouhé a vykazují různé stupně obtížnosti, takže ani "bikeři" tady nepřijdou zkrátka.

Zimní dovolená

Lyžaři a snowboardisté ​​mohou očekávat od dovolené v této oblasti opravdu mnoho perfektních sjezdovek. Zdejší rozmanité svahy jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i pro profesionální lyžaře. Četné lyžařské vleky a lanovky vyvezou lyžaře až nahoru do hor a nejsou tu ani žádné dlouhé čekací doby.

Lyžařská dovolená ve Val di Fasse je v zimě jakousi ideální přípravou pro vstup do lyžařského "kolotoče" Sella Ronda, což je uzavřený okruh kolem Sella-Stocku na lyžích. Tahle lyžařská túra je opravdu doporučována a vyplní vám určitě celý den.

Okruh vede ve směru na Val Gardenu, Wolkenstein a na St. Christinu, na Alta Badiu s Corvarou a k Arabbě ve Venetu. Odtud se posléze budete navracet zpět. Během vaší lyžařské dovolené v údolí budete doslova na každém kroku svědky nádherného panoramatu hor.

V zimě jsou zdejší sjezdovky a nádherné běžkařské bílé stopy častým cílem všech lyžařských nadšenců. Za zmínku stojí určitě běžkařská trať Loipe Ciancoal. Nádherná zimní krajina dokonale vyzývá připnout si běžky a ihned vyrazit.

Mezi další zimní sportovní aktivity patří třeba sáňkování, výlety na sněžnicích anebo curling. Klidná procházka zimním lesem může skvělým způsobem zakončit váš den na lyžích.

Geografie: 

Místo

Moena, Val di Fassa 46° 22' 35.13" N, 11° 39' 41.7636" E
Location

Sella Ronda na FB