Jste zde

Domů » Alta Badia

Colfosco

Colfosco
Autor: kingnilo

Colfosco, známé také pod názvy Kolfuschg nebo Calfosch, je nejvýše položené stále obydlené lidské sídlo v oblasti Alta Badia (1645 m.n.m.). Obec je chránění impozantním horským masivem Sella a horou Sassongher, nachází se na samém jižním konci přírodního parku Puez-Odle. Je to opravdu kouzelné místo, kde panuje opravdu velice čilý turistický ruch jak v zimě, tak i v létě.

Poloha tohoto místa je velmi okouzlující, protože se nachází doslova uprostřed nedotčené přírody Dolomitů a právě proto tady můžete strávit nádherné prázdniny. Procházky po barevných horských lukách a podél horských potoků, s Dolomity v pozadí, to je opravdu nezapomenutelná dovolená.

Malý okruh vás například zavede k vodopádům Pisciadù. Toto putování není ani příliš náročné na překonávání výškových rozdílů a je tedy přímo ideální i pro rodiny s dětmi. Můžete se i vypravit sedačkovou lanovkou na náhorní plošinu Col Alt. Tady pak začíná velkolepá nabídka všech možných turistických tras. Na náhorní plošinu můžete ale vystoupat i pěšky.

V každém případě se vám ovšem vyplatí návštěva přírodního parku Fanes Senes Prag. Je to třetí největší národní park v Jižním Tyrolsku, kde stále žije mnoho druhů živočichů, kterým by jinak hrozilo vyhynutí.
Kromě sítě turistických tras, jež čítá na 400 km, se před námi v oblasti Alta Badia otevírají i přímo netušené možnosti nejrůznějších horolezeckých výstupů, od jednoduchých, až po ty vysloveně náročné.

Také pro perfektní zimní dovolenou má toto okouzlující místo veškeré předpoklady. V zimě je region ideální k lyžování, snowboardingu i běžkování. Pěším turistům zase znamenitě poslouží na 80 km perfektně upravovaných cest. Mezi další zdejší oblíbené volnočasové aktivity patří sáňkování anebo romantické projížďky na saních tažených koňmi.

Alta Badia je velký lyžařský areál, milovníkům zimních sportů slouží na 130 km dobře upravených sjezdovek a 52 lyžařských vleků a lanovek. Pro běžkaře jsou připraveny krásné tratě, které jsou dobře značené, a které vedou divukrásnou přírodou. Lyžařská dovolená v Alta Badii se ovšem neomezuje pouze na lyžování, nabízejí se vám tu i jiné možnosti trávení volného času, třeba výlety na sněžnicích.

Užijte si tedy lyžařskou dovolenou a nezapomeňme ani na gastronomické speciality a celkovou místní pohostinnost.
Každý, kdo se tady pořádně nadýchá čerstvého vzduchu, jistě ulehne večer příjemně unaven do postele. Obec Colfosco nabízí četné příležitosti k ubytování a dozajista každý si tu něco vhodného vybere. Na výběr jsou rekreační chalupy s možností vlastního vaření nebo hotely a prázdninové apartmány v různých cenových relacích.

Geografie: 

Místo

Colfosco 46° 33' 8.8164" N, 11° 51' 23.1228" E
Location

Sella Ronda na FB