Jste zde

Domů » Arabba / Marmolada

Arabba

Uprostřed nádherného pohoří Dolomity, na úpatí horského masivu Marmolada, leží v nadmořské výšce 1600 metrů městečko Arabba. Místo si dosud zachovalo, navzdory silně se rozvíjejícímu turistickému ruchu, kouzlo typické horské vesnice. V nádherném horském světě, před divukrásnou kulisou horských vrcholků Marmolada a Sella, objevíte opravdu jedinečnou krásu tamní přírody.

Malá obec má mezi návštěvníky výbornou pověst a ačkoli je skutečně malá, nabízí také mnoho příležitostí k pohodlnému ubytování, jsou zde hotely, prázdninové apartmány i rekreační chalupy. Styl těchto hotelů a penzionů utváří také jihotyrolská pohoda, kterou si dosud středisko udrželo. Pro rodiny s dětmi nebo pro skupiny lyžařů je tím nejlepším způsobem ubytování nepochybně pobyt v některé z rekreačních chalup či v prázdninových apartmánech. Obojího zde najdete dostatek.

V rámci lyžařské oblasti Dolomiti Superski je i Arabba dokonale napojena na pohádkově krásné sjezdovky v Dolomitech. Najdete tu tratě všech možných úrovní obtížnosti a i vyznavači lyžování v hlubokém a neupraveném sněhu si zde přijdou na své.
V létě pak místo nabízí, díky jeho poloze v srdci Dolomitů, všechny možné příležitosti nejen pro pěší turisty. Pro ty odvážnější bude určitě velmi zajímavá možnost vyzkoušet si paragliding.

Velmi dobře udržované turistické stezky každého turistu vysloveně nadchnou, počet cest je tu skutečně obrovský. Každý den si můžete vybrat nějakou jinou, objevíte přitom na nich různé druhy horských květin. S trochou štěstí můžete dokonce uvidět i zdejší divoká zvířata v jejich přirozeném životním prostředí, např. srnce a orly.

Velmi pěkná je pěší okružní trasa začínající v Arabbě a pokračující ve směru na obce Varda, Cherz, Campolongo a pak zpět do Arabby. Toto pestré putování nabídne účastníkům opravdu jedinečný výhled do okolí. Lehčí turistická trasa pak vede například k jezeru Laghetto Boé u Arabby, kde můžete poznávat celou řadou druhů horských rostlin.
Po námaze na horách určitě každý uvítá chvíli k odpočinku a ochutná některou z tradičních jihotyrolských specialit.

Geografie: 

Místo

Arabba 46° 29' 50.9676" N, 11° 52' 28.2432" E
Location

Sella Ronda na FB