Jste zde

Domů » Val Gardena

Akce v dubnu 2013

Start závodu Gardenissima

Rock the Dolomites Music Festival

Termín: 30. března - 1. dubna 2013

Místo: Selva, Val Gardena

Také v letošním roce se bude konat série koncertů "Rock the Dolomites – Winter Music Festival", kterou v této zimě již podruhé organizuje turistická kancelář Wolkenstein. Uskuteční se od 30. března do 1. dubna na šesti horských chatách v okolí. Ještě navíc se bude konat večerní koncert v místním après-ski podniku.

Pro místní obyvatele i návštěvníky je každoroční akce Rock the Dolomites skvělým zážitkem při zimní dovolené strávené na lyžích ve Val Gardeně.

Program:

Sobota 30. března

* od 13:00 hodin skupina Pamstiddn Kings v horské chatě Baita PANORAMA
* od 16:00 hodin skupina Secco v horské chatě Baita PRAMULIN
* od 20:30 hodin skupina The Zanzis v après-ski baru LA STUA

Neděle 31. března

* od 13:00 hodin skupina Nolunta's v podniku Dantercepies Mountain Lounge
* od 16:00 hodin skupina Bad Experience v horské chatě Baita CIAMPAC

Pondělí 1. dubna

* od 10:00 hodin skupina Pëufla v horské chatě Baita COMICI
* od 13:00 hodin skupina Volxrock v horské chatě Baita SALEI

23. Gardena Spring Trophy

Termín:: 1. - 4. dubna 2013

Mezinárodní juniorská soutěž v krasobruslení se bude také v letošním roce konat v italském středisku Selva (Wolkenstein). Val Gardena tak bude dějištěm této velmi zajímavé a efektní soutěže pro talentované mladé bruslaře.

Südtirol Gardenissima 2013

Termín: Sobota 6. dubna 2013

V sobotu 6. dubna se bude pořádat již 17. ročník závodů Südtirol Gardenissima. Jedná se o nejdelší obří slalom v Dolomitech, při kterém mohou změřit své síly "sváteční" lyžaři s těmi nejlepšími lyžaři na světě.

Tento vynikající lyžařský závod se v posledních letech stal zlatým hřebem valgardenské zimy a je nejen sportovním setkáním, kterého se zúčastní lyžaři všech věkových kategorií a schopností, ale také velkým svátkem, který je vyvrcholením lyžařské sezóny.

Sjezdovka vede z nadmořské výšky 2.518 metrů do výšky 1.485 metrů (Col Raiser), závodníci tak překonávají výškový rozdíl 1 033 metrů a na celkové délce 6 kilometrů musí objet 115 slalomových tyčí.

Hlavní cenou pro vítěze bude 5000 € v hotovosti, závodník na 2. místě získá závodní kolo "Fondriest - TF3" s podpisem Maurizia Fondriesta a 3. nejlepší závodník vyhraje televizi 56‘‘ Philips Cinema TV Full HD 200 Hz. Mezi jednotlivé kategorie budou dohromady rozdány ceny v celkové hodnotě přibližně 40 tisíc €.

Mezi účastníky budou také rozdány speciální ceny (vyloučeni jsou závodníci ze Světového poháru) - košík s jihotyrolskými produkty:

- nejstarší účastník (klasifikovaný)
- nejstarší účastnice (klasifikovaná)
- nejlepší čas zahraničního lyžaře (kromě sportovců s body)
- sportovec, který pochází z největší dálky

Nejrychlejší závodník a závodnice v měřeném úseku obdrží speciální pozvání a vstupenky pro dvě osoby na akci "RED BULL Cliff, která se bude konat 14. července 2013 v Malcesine. Pro získání všech uvedených cen musí být vítězové přítomni až do konce předávání cen!

V roce 2006 se vítězkou v kategorii žen stala naše Šárka Záhrobská a roku 2010 zase v kategorii mužů Ondřej Bank.

Geografie: 

Místo

Horská chata Baita Salei 46° 30' 12.3192" N, 11° 45' 9.7272" E
Location

Sella Ronda na FB