Jste zde

Domů » Val Gardena

Wolkenstein

Val Gardena a Wolkenstein v zimě

Městečko Wolkenstein (Selva di Val Gardena) se nachází v nadmořské výšce 1.564 m a je obklopeno nádhernou horskou scenérií Dolomitů. Na sport orientované místo je jedním z nejpopulárnějších lyžařských středisek v Alpách, leží na samém konci oblíbeného areálu Val Gardena.

Ve Val Gardeně je k dispozici bezpočet kilometrů sjezdovek, zejména poblíž městeček St. Ulrich a St. Christina. K tomu ještě připočítejte snowparky, běžkařské tratě a rozlehlá prašanová "pole", a dostanete tak celkový obraz perfektního místa pro zimní sporty.

Uprostřed opravdu impozantní přírody kolem městeček St. Ulrich, Wolkenstein a St. Christina najdete i skvělé příležitosti k ubytování (hotely, prázdninové apartmány a chaty různých cenových kategorií). Nejvíce jich je právě v Selvě di Val Gardena, a není divu, protože se nachází přímo v horách u Langkofelu (Sassolungo) a masivu Sella.

Nejdelší "lyžařský kolotoč“ na světě, Sella Ronda, je unikátní okružní trasa, představující nezapomenutelnou cestu na lyžích nebo na snowboardu. Skvělé příležitosti k lyžování na neuvěřitelných 175 kilometrech sjezdovek, vybere si jak úplný nováček, tak i velmi zkušený lyžař.

K dispozici jsou tu hostům čtyři z nejznámějších zimních středisek v Dolomitech, Corvara v Alta Badii, Canazei ve Val di Fassa, Arabba v Livinallongu a Selva v údolí Val Gardena.

Na běžkařských tratích v osamělém údolí Langental (Vallunga), si také běžkaři dokonale přijdou na své. Objeví skutečně krásné stopy, obklopené fantastickými horskými scenériemi. Jedinečná poloha Wolkensteinu umožňuje v některých případech dokonce i vyrazit na běžky přímo z hotelu a poté si užít opravdu příjemný večer.

Místní vynikající restaurace poskytují opravdu skvělé služby. Kdo by ovšem toho všeho sportování a pohybu během dne neměl ještě dost, vyrazí určitě navečer do některého z perfektních après-ski barů a diskoték, kde se odehrává bohatý noční život prakticky až do rána.

Celkem několik desítek lyžařských horských chat láká během dne ke chvilce odpočinku a večer pak k oslavě. Proslulá jsou zařízení "Luislkeller", "Saltos“, “Igloo" a "Yello", kde se dá dobře posedět.

I kulinářských specialit si tu užijete v plné míře. Speciality jako lasagne, těstoviny Pasta al Pesto anebo jihotyrolská vinná polévka, špekové knedlíky, knedlíčky se sýrem nebo Saltimbocca přijdou k chuti každému gurmánovi.

Aktivity si můžete užít i mimo sjezdovky. Například výlety na sněžnicích, bruslení, lezení po ledu anebo sáňkování. V zábavním bazénu "Mar Dolomit" v St. Ulrichu se projedete po obří skluzavce, zajdete do sauny i do venkovního bazénu.

Městečka v údolí Val Gardena také organizují pro své hosty atraktivní program a různé kulturní a výstavní akce. Krásné jsou romantické projížďky na saních tažených koňmi po zasněžených cestách v nádherné zimní krajině.

Nejoblíbenějšími letními sporty jsou bezpochyby pěší turistika a horolezectví. Ale také paragliding, jízda na horském kole, golf, minigolf, squash anebo tenis jsou zde velice populární.

Geografie: 

Místo

Wolkenstein 46° 33' 10.9548" N, 11° 45' 42.0084" E
Location

Sella Ronda na FB