Jste zde

Domů » Val di Fassa

Vigo di Fassa

Vigo di Fassa - okolní krajina
Autor: Routard05

Slunné městečko Vigo di Fassa (ladinsky Vich de Fascia) s přibližně 1200 obyvateli se nachází v krásném údolí Val di Fassa, na jedné ze širokých teras u odbočky k průsmyku Carezza. Každého obvykle nadchne zejména velkolepý výhled na celou oblast od vrcholku Cima Undici až po nejvyšší horu Dolomit, kterou je Marmolada.

V létě tady poznáte nádherné pěší i horolezecké túry v horské skupině Rosengarten. S dobrým horolezeckým vybavením se dostanete do těch nejpozoruhodnějších míst. Kdo by nechtěl vyrazit nahoru pěšky, má možnost využít zdejší lanovky Ciampedie, s níž vyjedete na stejnojmennou přírodní terasu během několika minut. Leží v nadmořské výšce 1998 metrů a budete odsud odměněni fantastickým panoramatickým výhledem neuvěřitelné krásy. Je odtud divukrásný výhled na horu Rosengarten, pohoří Pale di San Martino i na další přírodní krásy v okolí.

V zimě je Ciampedie centrem stejnojmenného lyžařského areálu. Upravené sjezdovky s různými úrovněmi obtížnosti jsou vhodné jak pro začátečníky, tak pro pokročilé lyžaře a přinesou dozajista hodně radosti z pestré zimní dovolené. Kdo tráví svoji dovolenou právě tady, může tu někdy dokonce i zastihnou při tréninku italské lyžařské týmy, které se v tomto středisku připravují na závody.

Jedna ze sjezdovek je dokonce pojmenována po bývalém italském závodníkovi jménem Alberto Tomba.

Nedaleko odsud se pak rozkládá lyžařský areál Rosengarten v nádherné krajině Dolomitů. Jen pár kilometrů směrem nahoru z údolí Val di Fassa dorazí lyžaři i snowboardisté k velice oblíbenému místu, k okruhu "Sella Ronda". I v zimě zde můžete podnikat pěší výlety nebo pro změnu vyrazit na sněžnicích.

Nabídky ubytování v prázdninových apartmánech, v rekreačních chalupách, na horských a lyžařských chatách jsou vskutku velice rozsáhlé. Ubytovací příležitosti se liší stupni komfortu a cenovými kategoriemi. V místních restauracích si můžete dopřát lahodné místní speciality. V žádném případě ale určitě nebudete nikdy zklamáni z Jižního Tyrolska!

Náš tip: V létě se zde připravují různé italské fotbalové kluby na nadcházející sezónu, například AC Turín nebo Lazio Řím.

Geografie: 

Místo

Vigo di Fassa 46° 25' 14.6028" N, 11° 40' 31.1556" E
Location

Sella Ronda na FB