Jste zde

Domů » Val Gardena

St. Christina

Sella Ronda a St. Christina

Obec St. Christina se rozprostírá v centrální části slunného italského údolí Val Gardena (Grödnertal). V městečku v nadmořské výšce 1.428 metrů je návštěvníkům plně k dispozici mnoho prázdninových apartmánů, horských chat a hotelů.

Obzvláště si toto místo oblíbily rodiny s dětmi, pěší turisté i lyžaři, ale bude se zde líbit všem, kdo hledají vysloveně klid a pohodu. Nabídka kulturních i sportovních akcí po celý rok je velmi rozsáhlá.

Různé lyžařské podmínky nabízejí potěšení ze sportu jak začátečníkům, tak i zkušeným sjezdařům a tamější sjezdovky se mohou pochlubit také unikátní horskou kulisou. Obzvláště hodně sluníčka mají svahy na Secedě. Nejrůznorodější sjezdovky pak objevíte v oblasti Ciampinoi. Zde také startuje slavný závod Světového poháru ve sjezdu – Saslong.

Novou podzemní lanovkou ze St. Christiny na Col Raiser se dopravíte tím nejrychlejším způsobem na sjezdovky na jižních svazích. Kromě lyžování tu můžete v zimě vyzkoušet také lezení po ledu a bruslení. Na trasách pro zimní turistiku si můžete užít místní překrásnou přírodu a celé hodiny se potulovat zasněženou krajinou.

St. Christina se nachází ve slunné poloze a vyznavači pěší turistiky se rádi vrací do krásného údolí Val Gardena, protože tu objevili opravdu ideální podmínky v nádherném horském prostředí. Na mnoha pěších turistických trasách si lze vychutnat krásnou přírodu a odpočinout si od běžných starostí každodenního života.

Italské Dolomity nabízejí ke každému turistickému výšlapu nezapomenutelné horské panorama. Národní parky Puez-Geisler a Schlern jsou právem považovány za ideální místa pro pěší turistiku, ale jsou také oblíbenými místy k příjemným procházkám. V průběhu malé túry se nadýcháte příjemné vůně kvetoucích luk a odpočinete si u nějakého horského jezera.

Horní stanice lanovky "Mont de Seura" v nadmořské výšce 2.025 metrů je ideálním výchozím bodem k mnoha zajímavým výletům. Poměrně snadná túra vede k horské chatě Rifugio Comici. Ambicióznější turisté se mohou vyšplhat na Secedu, ale nejobtížnější je nepochybně výstup na impozantní vrchol Sass Rigais.

Zkuste třeba i další zdejší oblíbené volnočasové sportovní aktivity, jako je paragliding, jízda na koni anebo tenis. V bazénovém komplexu "Mar Dolomit" v St. Ulrichu (Ortisei) si určitě dokonale oddechnete.

Příležitosti k ubytování jsou tady rozsáhlé, návštěvníkům dobře poslouží luxusní hotely, penziony nebo rekreační chalupy všech možných úrovní a cenových relací, z čehož si každý určitě vybere. Spatříte tu i osamocené farmy a horské chaty.

Geografie: 

Místo

St. Christina 46° 33' 29.142" N, 11° 43' 10.7184" E
Location

Sella Ronda na FB