Jste zde

Domů » Alta Badia

Pedraces

Sella Ronda a Pedraces

Malé a půvabné městečko Pedraces se nachází v nadmořské výšce 1.324 metrů na úpatí hory Sasso di Santa Croce. Rozprostírá se v idylickém přírodním parku Fanes-Sennes-Prags, v ráji svišťů, kozorožců a orlů.

Uprostřed divukrásného světa hor můžete strávit odpočinkovou i adrenalinovou dovolenou. Návštěvníci zde najdou nádhernou rekreační oblast s pěknými a útulnými hotely a prázdninovými apartmány. Pro rodiny s dětmi jsou ideální hlavně prostorné rekreační chaty a chalupy.

Letní dovolená

Středisko nabízí své kouzlo jak méně zkušeným pěším turistům, tak i zdatným horolezcům, škála zdejších nabídek je skutečně široká. Podél Gaderbachu vedou lehké turistické a vycházkové stezky, které jsou schůdné i pro dětské kočárky. Pro ambicióznější turisty jsou ale spíše vysokohorské túry v Dolomitech a lezení po skalách, s mnohde značným stoupáním. Cyklisté a milovníci horských kol se mohou těšit na nádherné horské průsmyky.

Díky centrální poloze městečka není vůbec žádným problémem dostat se autem ve velmi krátkém čase na ta nejkrásnější místa a k horským vrcholům, například na Wolkenstein s Langkofelem (Selva a Sassolungo), do Grödnertalu ke Kastelruthu (Val Gardena a Castelrotto), na Seiseralm nebo do Fassatalu (Val di Alpe nebo Val di Fassa) s "Růžovou zahradou" v Latemaru. V Pedraces strávíte nezapomenutelnou dovolenou!

Zimní dovolená

Poklidná vesnice Pedraces se nachází v lyžařské oblasti Alta Badia. Lyžařský areál mezi obcemi La Villa, San Cassiano, Colfosco a Pedraces je všeobecně považován za jeden z nejlepších lyžařských areálů v celém Jižním Tyrolsku. Více než 130 kilometrů sjezdovek zve lyžaře a snowboardisty, aby si zde zimu užili opravdu naplno.

Alta Badia se nachází hned u Sellastocku a má optimální spojení k dalším lyžařským oblastem v okolí horské skupiny Sella ( Arabba - Marmolada, Canazei - Belvedere, Sella, Selva, Wolkenstein- Gröden). Zde najdou milovníci lyžařské dovolené všechno, po čem jejich srdce touží.

Narazíte tady ale i na četné překrásné trati k běžkařskému sportu i upravované zimní turistické stezky, kde si může dozajista každý plně vychutnat nádhernou zimní krajinu. Běžkařské centrum u Sare Armentarola je rájem pro běžkaře. Kdo by ale hledal ještě více sportovních možností mimo sjezdovky, najde v městečku a v jeho okolí mnoho dalších aktivit.

Geografie: 

Místo

Pedraces 46° 36' 56.97" N, 11° 53' 36.5892" E
Location

Sella Ronda na FB