Jste zde

Domů » Alta Badia

Corvara a turistika

Italské středisko Corvara a hory
Autor: altoadige

Putovat panenskou krajinou a nechat přitom daleko za sebou starosti každodenního života. Dovolená spojená s pěší turistikou ve středisku Corvara v oblasti Alta Badia právě toto plně umožňuje!

Rekreační domy, prázdninové apartmány nebo hotely v Corvaře jsou přímo ideálním výchozím bodem k podnikání turistických túr.

S tolika nádhernými dojmy si jistě úžasně odpočinete. Pohroužíte se totiž do nádherného světa majestátních hor a budete se toulat po svěžích loukách a hlubokých zelených lesích, dojdete až k čistým jezerům a nadýcháte se zdejší typicky kořeněné vůně horských luk.

Fascinace světem hor kolem Alta Badie zasáhne každého návštěvníka Dolomitů. Obzvláště zkušené horolezce osloví horský masiv Sella, vrchol Sassongher anebo skupina hor Cir. To jsou totiž ty pravé výzvy ve vznešených výšinách.

Ale také ti pohodlnější turisté nemusí zoufat. Právě oni zase ocení více než 400 km turistických tras, aby zjistili, že v Dolomitech si doopravdy každý návštěvník vybere něco, co bude vyhovovat právě jen jemu. Turisté tu naleznou v mnoha horských chatách příležitosti k příjemnému občerstvení a načerpají nové síly k dalším výšlapům až k horským vrcholkům.

Malý přehled těch nejoblíbenějších:

Pro pěší turisty: Náhorní plošina Col Alt

Doba trvání: 1 - 3 hodiny

Četné turistické příležitosti pro celou rodinu objevíte na náhorní plošině Col Alt. Dobře značené turistické stezky vedou přes rozsáhlé horské louky a umožňují účastníkům výšlapů nádherné výhledy do celého údolí. Náhorní plošina je také dosažitelná lanovkou z Corvary.

Tip: Pokud se nechcete trmácet pěšky, vede sem i silnice č. 23 z Arlary.

Pro horolezce: Horská túra na Sassongher

Doba trvání: cca 5 hodin

Výchozím bodem pro toto náročné putování je Kolfuschg (Colfosco). Kdo chce trochu ušetřit své síly, dozajista využije ke zdolání prvních metrů převýšení lanovku, která bývá provozována i v létě. Horní stanice na Sassongheru se nachází v nadmořské výšce 2038 metrů, odtud pak vedou stezky č. 4 a č. 7 k Sassongherskému zářezu.

Zkušení horolezci se zřejmě rozhodnou vyšplhat po jednotlivých stupních až nahoru na samotný vrchol. Odtud se pak všem otevírá výjimečný pohled na údolí Corvary. Pak vám již nezbude nic jiného, než se vypravit na zpáteční cestu.

Tip: Malá zastávka na skvělé občerstvení v chatě Edelweiss.

Pro jarní turisty: Louky kolem Armentary a Heiligkreuze

Doba trvání: asi 3,5 hodiny

Je to snad to vůbec nejkrásnější putování, které může Alta Badia nabídnout. Moře květin na loukách kolem Armentary nad Wengenem tady každé jaro vysloveně uchvátí návštěvníky, kteří se sem vypraví na túru z Wengenského údolí, Další zastávkou je svatyně svatého Kříže (Heiligkreuz), než se stezka Wengener Höhenweg vrací nazpět do výchozího bodu.

Tip: Vezměte si s sebou kameru! Za Armentarskými loukami se tyčí Zehnerspitze a skupina pohoří Heiligkreuzkofel.

Geografie: 

Místo

Col Alt, Corvara 46° 33' 9.2808" N, 11° 53' 13.038" E
Location

Sella Ronda na FB