Jste zde

Domů » Alta Badia

Corvara

Italské středisko Corvara v zimě

Obec Corvara (německy také Kurfar) leží v širokém a slunném údolí v nadmořské výšce 1.568 metrů v jižním Tyrolsku v Itálii, a spolu s místy St. Martin in Thurn, Abtei, Wengen a Enneberg patří k pěti ladinským obcím v údolí Val Badia (ladinsky La Gran Ega).

Místo je obklopeno skalními útvary Sella a Gruppo del Puez, stejně jako náhorní plošinou Pralongia. "Domácí" horou je Sassongher vysoký 2.665 metrů. Místo je výchozím bodem dvou průsmykových cest, a sice 2.121 m vysokého Passo Gardena a 1.875 m vysokého Passo di Campolongo. Sousedními obcemi jsou Abtei a v provincii Belluno Livinallongo del Col di Lana.

Corvara je podobně jako obce Kolfuschg (Colfosco), La Villa, San Cassiano a Pedraces součástí jihotyrolského lyžařského areálu Alta Badia. Nachází se zde taký velký výběr ubytování, hotely, chaty i apartmány, a v místních restauracích si také určitě pochutnáte na rozličných gastronomických specialitách.

Velké množství turistických tras a horských túr v okolí všech úrovní obtížnosti a různých délek určitě potěší každého turistu. Přímo dech beroucí panorama hor na náhorní plošině Pralongià - Plateau, ledovec Marmolada a oblast až k rakouským Alpám vás jistě na tyto túry nalákají.

Nádherná krajina, kde se hory při západu slunce barví do červeného odstínu, vás jednoznačně okouzlí. Užijte si tohoto nádherného výhledu na hory z vašich hotelových pokojů nebo apartmánů. Při vyjížďkách na kolech nebo při paraglidingu zase můžete obdivovat krajinu z jiného úhlu pohledu.

Zimní dovolená v Corvaře znamená jinými slovy lyžování, snowboarding, běžky, sáně i bruslení. Během dlouhých procházek nebo výletů na sněžnicích pod modrou oblohou se slunečními paprsky si můžete i dovolit nechat svou mysl jen tak chvílemi příjemně bloudit.

K lyžařskému areálu Alta Badia náleží četné sjezdovky, které jsou zároveň výzvou pro začátečníky i pro zkušené lyžaře. Komfortní a moderní lyžařské vleky a lanovky vás pohodlně a rychle na tyto svahy přepraví.

Také vyznavači běžkařského sportu najdou v oblasti Alta Badia ty nejlepší podmínky pro svojí skvělou zimní dovolenou. Na 30 km běžkařských tratí, které jsou vhodné jak pro styl bruslařský, tak i pro styl klasický, vede nedotčenou přírodou.

Uprostřed tiché přírody, obklopeni několika nejkrásnějšími vrcholky Dolomitů, můžete zažít skutečně nezapomenutelnou dovolenou. Další skvělou zábavou bude pro vás třeba i jízda na saních tažených koňmi, bruslení, dlouhé procházky či výlety na sněžnicích za jasného sluníčka.

Geografie: 

Místo

Corvara 46° 33' 6.0804" N, 11° 52' 26.6592" E
Location

Sella Ronda na FB