Jste zde

Domů » Val di Fassa

Zima v Canazei

Italské Canazei a nedaleká sjezdovka

Italské středisko Canazei se rozprostírá na konci údolí Val di Fassa v nadmořské výšce 1.465 metrů. V zimním období sem zajíždí mnoho návštěvníků a tráví svou zimní dovolenou právě v této destinaci.

Výhodná poloha v blízkosti horských průsmyků v Dolomitech, Passo Pordoi, Sella a Passo Fedaia Malga Ciapela láká mnoho návštěvníků do místních hotelů, prázdninových apartmánů a horských chalup.

Z městečka se dá pohodlně vyjet kabinkovou lanovkou přímo do lyžařského areálu Belvedere / Col Rodella, odkud je již přímý přístup na lyžařský "kolotoč“ Sella Ronda.

Před unikátním pozadím horského masivu Sella objeví lyžaři a snowboardisté v italském údolí Val di Fassa lyžařský areál se zárukou perfektní zábavy, a to jak na bezvadných sjezdovkách, tak i při ochutnávání opravdu znamenitých kulinářských specialit.

Dochází tu tedy k přímo dokonalé souhře mezi alpským lyžováním a regionálními lahůdkami, protože kdo dokáže odolat lahodnému cappuccinu na slunné terase horské chaty?

Sella Ronda měří 23 km a prochází čtyřmi nejznámějšími údolími a lyžařskými středisky v Dolomitech: Canazei ve Val di Fassa, Selva ve Val Gardeně, Corvara v Alta Badii a Arabba v Livinallongu. Na Sella Rondě si užijete nejenom perfektní lyžování, ale také přímo velkolepé horské panorama Dolomitů.

Vrcholky Rosengarten, Sassongher, Kreuzkofel, Schlern, Tofana a Marmolada nabízejí zdejším hostům opravdu jedinečné přírodní prostředí, které nutí lyžaře i snowboardisty k malé zastávce, aby se alespoň na chvíli zastavili a potěšili se velkolepým panoramatem horského světa italských Dolomitů.

Od úpatí vrcholku Piccola Cir (Kleine Cirspitze), který patří bezpochyby mezi nejkrásnější přírodní krásy, je snad ten nejkrásnější pohled na Mittagstal (Val Mezdì) v poledne, kdy je celé údolí osvětleno na přibližně 2 hodiny sluncem.

Canazei ale nabízí ještě mnohem více: Během pěších túr po dobře značených turistických trasách si můžete prohlédnout krajinu v nedotčené přírodě a vydat se na dlouhou procházku pod modrou oblohou. Návštěvníci si zde mohou užívat i sáňkování a bruslení. Zimním sportům se tu nekladou žádné meze a nádherné dovolené na lyžích nestojí vůbec nic v cestě.

V městečku si určitě každý dokonale odpočine, ale nechybí tu ale ani noční život. Vychutnejte si tedy i vy rozmanitosti tohoto zajímavého místa. Ubytování si můžete najít v nějakém hotelu, v penzionu, prázdninovém apartmánu nebo v útulné chatě. Výběr je velký a je tu pro každého něco.

Geografie: 

Místo

Stanice lanovky v Canazei 46° 28' 27.0732" N, 11° 46' 28.6644" E
Location

Sella Ronda na FB