Jste zde

Domů » Léto

Letní turistika

Val Gardena a Wolkenstein v létě
Autor: altoadige

Nordic walking pochází z Finska a byl již následován milióny příznivců po celém světě, od Austrálie po Čínu, od Spojených států až do Evropy, a to zejména v Dolomitech.

Skutečný fenomén, jehož obliba pořád velmi rychle roste, a stal se z něj druhý nejlepší finský vynález po sauně. Chůze s hůlkami, neboli nordic walking, nabízí přirozený a velmi účinný způsob, jak zlepšit svou tělesnou kondici bez ohledu na věk, pohlaví nebo fyzickou přípravu.

Je to sport pro všechna roční období. Kromě výletů, horolezectví anebo jízdy na horském kole nabízí například Alta Badia fanouškům pěší chůze více než 400 km perfektně upravených cest, jednoduše značených pro všechny věkové kategorie a vždy s výhledem na okouzlující Dolomity v pozadí.

Ti, kteří dávají přednost horám v létě bez sněhu a příjemným teplotám, můžou horský masiv Sella Ronda obejít při celkem nenáročné túře pěšky za 5 až 8 hodin. Lanovky jsou samozřejmě otevřené i v létě a umožní vám tak snadno se přesunout z jednoho místa na druhé.

V oblasti Sella Ronda jsou nekonečné možnosti pro pěší turistiku, a to v rozmanité a působivé krajině. Tak se můžete vydat po nádherné stezce na vrchol Porta Vescovo (2.562 m) u průsmyku Passo Pordoi, další vede od průsmyku Passo Sella k horské chatě Rifugio Sandro Pertini, abysme vyjmenovali aspoň dva příklady.

Takže, kdo se neobejde bez nádherných výhledů a panoramat, nemůže si nechat ujít Sella Rondu ani v létě. Mnoho pěších stezek vede také přes údolí Val Gardena.

Zelené louky s voňavými květy, pastviny se stády a ostré vrcholky na pozadí azurového nebe, to vše je v nabídce při pěších túrách různé obtížnosti. Od jednoduchých procházek pro celou rodinu, až po výstupy, které prověří vaší kondici a vytrvalost.

Díky své jedinečné poloze je hotel Passo Sella Dolomiti Mountain Resort vstupem k nejvíce vzrušujícím stezkám v údolí Val Gardena. Jakmile budete stát u hotelu, budete na správné cestě k vrcholu Sassolungo (Langkofel).

Každý turista, který o sebe dbá, si určitě udělá okruh právě kolem Langkofelu. Tato okružní stezka vás seznámí s každým koutkem tohoto horského masivu. Ať už půjdete ve směru hodinových ručiček nebo proti směru, vždy budete potřebovat alespoň dvě hodiny. Budete ale odměněni bohatou přírodní krásou a četnými panoramaty.

Lanovkou se dostanete pohodlně nahoru ze středisek Ortisei (St. Ulrich), St. Christina a Selva Gardena (Wolkenstein) k těm nejlepším trasám. Kolem Sassolunga, Plattkofelu, masivu Sella a přírodního parku Puez-Odle je mnoho způsobů, jak objevit tento turistický ráj jednotlivě nebo v doprovodu průvodce.

Místní horští vůdci jsou rádi, když turisty mohou doprovázet při jejich aktivní dovolené ve Val Gardeně a přiblíží jim tak jedinečné přírodní krásy a rozmanitosti ze Seznamu světového přírodního dědictví UNESCO v Dolomitech.

Četné horské chaty vás poté pozvou k zaslouženému odpočinku a občerstvení. Dopřejte si osvěžení a odměňte se vynikajícími jihotyrolskými specialitami. Pěší turistika ve Val Gardeně je v každém ročním období zvláštním zážitkem, protože přes údolí v Dolomitech se můžete i v zimě dobře toulat pěšky. Sněhem pokryté lesy lze pak nejlépe prozkoumat na sněžnicích.

Sella Ronda a hory
Autor: altoadige

Místo

Hotel Passo Sella Dolomiti Mountain Resort 46° 30' 34.0344" N, 11° 45' 26.1324" E
Location

Sella Ronda na FB