Jste zde

Domů » Val Gardena

Kastelruth v zimě

Část lyžařského areálu Seiser Alm

V údolí Val Gardena v Jižním Tyrolsku leží v nadmořské výšce 1.060 m malebné městečko Kastelruth (Castelrotto).

Je světově proslulé především díky lidové hudební kapele "Kastelruther Spatzen" a v posledních letech se stalo zdrojem odpočinku, relaxace a klidu.

Stres a napětí tady nemají vůbec žádnou šanci. Užít dovolenou si tady můžete naplno - krásná příroda Jižního Tyrolska každého návštěvníka určitě okouzlí.

Obec má historii dlouhou více než tisíc let a její krásné a tradiční městské jádro "dýchá" typickým šarmem.

Kastelruth je také zajímavým zimním střediskem s dlouhou tradicí. Láká ale návštěvníky po celý rok, tedy nejen v zimě.

Nedaleký lyžařský areál Seiser Alm (Alpe di Suisi), který je součástí okruhu Sella Ronda , je z obce dobře přístupný. Do městečka Seis am Schlern, odkud vede kabinková lanovka do skiareálu Seiser Alm, je to jen pár kilometrů. Zažijete tady opravdu fantastické příležitosti k různým zimním sportům.

Více než 170 km sjezdovek připraví nepochybně všem začátečníkům i pokročilým lyžařům spoustu zábavy. Mezi nejznámější sjezdové tratě patří sjezd Saslong do St. Christiny a Ciampinoi do Wolkensteinu.

Obzvláště pro opravdu zkušené lyžaře jsou pak ideální strmé černé sjezdovky na Mont de Seura a Col Raiser. Ať už na lehkých a mírně zvlněných kopcích nebo na černých sjezdovkách, každý vyznavač lyžování tady pro sebe objeví to pravé.

Snowboardisté ​​tady zase najdou snowpark, U-rampy a dvě tratě pro boardercross. Je to zkrátka místo, kde se budou cítit jako doma příznivci tohoto sportu.

Přes den i večer si můžete zajít na občerstvení nebo na některou z místních specialit do některé z lyžařských chat a hospůdek. V après-ski barech nebo na diskotékách se návštěvníci často zdrží až do časných ranních hodin.

Vedle zábavy na sjezdovkách nabízí Seiser Alm ještě další atraktivní možnosti, jak strávit den skutečně aktivně: Jsou tu různé sáňkařské dráhy a okolí střediska je doslova protkané hustou sítí běžkařských stop a zimních turistických stezek. Také se tu dají podnikat nádherné výpravy na sněžnicích.

Na ledové ploše si můžete vyzkoušet bruslení nebo curling, a milovníci kultury si zase určitě prohlédnou kostely a zámky v okolí. Völs se může pochlubit dvěma kulturními pamětihodnostmi: středověkým zámkem Prösels a farním kostelem s krásnou kazatelnou v rokokovém stylu.

Castelrotto nabízí i romantické vyjížďky na saních tažených koňmi, kdy jsou hosté zabaleni do teplých přikrývek a těší se z krásy zimní krajiny a klidu jihotyrolské přírody.

Geografie: 

Místo

Kastelruth 46° 34' 6.8772" N, 11° 33' 36.1044" E
Location

Sella Ronda na FB