Jste zde

Domů » Val di Fassa

Campitello

Italské středisko Campitello

Městečko Campitello se nachází v nadmořské výšce 1.450 metrů a žije tu necelá tisícovka obyvatel. I když se jedná opravdu o malou obec, pro návštěvníky je tu i tak k dispozici mnoho hotelů, prázdninových apartmánů a horských lyžařských chat.

Nad městečkem se impozantně tyčí vrcholky Langkofel (Sassolungo) a Col Rodella. Campitello se nachází poblíž ústí údolí Duron do údolí Val di Fassa a v dnešních časech se přeměnilo v nádherné letní a zimní turistické středisko v Trentinu.

V Campitellu lze podnikat i spoustu procházek pěšky, oblast kolem je doslova turistickým rájem. Na úpatí strmých stěn Langkofelu, Plattkofelu, Grohmannspitze a Fünffingerspitze si jistě najdete trasu s nádherným výhledem. Na každém kroku se před námi otevírá velkolepý horský svět.

Na různých tratích pro pěší turistiku můžete prozkoumat okolní krajinu, avšak některé túry vyžadují velmi dobrou fyzickou kondici. Po náročném výletu si večerních hodinách můžete při dobrém jídle v místní restauraci.

Ti, kteří mají rádi lezení po skalách, mohou vyzkoušet své dovednosti na středně obtížných horolezeckých výstupech. Campitello se rádo pochlubí i moderním sportovním centrem s horolezeckou stěnou. Mezi další sportovní zařízení patří také hřiště pro inline hokej, basketbalové hřiště anebo tenisový kurt. Golfisté si mohou zatrénovat na golfovém hřišti s šesti jamkami.

Středisko je ideálním místem pro lyžování a snowboarding, je to doslova ráj těchto sportů. Nabízí rovněž přímý přístup do Sella Rondy, do jednoho z nejpozoruhodnějších lyžařských "kolotočů" v Alpách.

Několik okolních lyžařských středisek je pohodlně dosažitelných moderními lyžařskými vleky a lanovkami. Zdejší sjezdovky vyhovují jak začátečníkům, tak i zkušeným lyžařům, protože zde najdete svahy různých obtížností. Celkem tu objevíte na 120 km sjezdovek a svou zimní dovolenou v Campitellu si můžete dokonale užít.

I o zimní dovolené si tady můžeme dokonale vychutnat krásné procházky okolní krajinou. A sáňkování není jen pro děti, taková jízda na saních v prašanu je opravdovým zážitkem i pro dospělé. Podobně jako třeba bruslení na ledovém oválu.

Campitello - nedaleká sjezdovka
Geografie: 

Místo

Campitello 46° 28' 39.8388" N, 11° 44' 30.1488" E
Location

Sella Ronda na FB