Jste zde

Domů » Alta Badia

Alta Badia

Alta Badia a zimní krajina

Alta Badia (nebo také Hochabtei) je turistické spojení na jihu údolí Val Badia, které najdete v v jihovýchodní části Jižního Tyrolska v Itálii. Oblast se rozkládá mezi údolími Val Pusteria, Val Gardena, Val di Fassa, Cortinou a Arabbou.

Do oblasti patří převážně ladinsky mluvící vesnice jako je Corvara, Kolfuschg (Colfosco), La Villa, San Cassiano, Pedraces, Badia anebo Wengen. Tato místa se stala v průběhu doby velice populárními letními i zimními středisky, aniž by zdejší lidé opustili své obvyklé životní zvyklosti. Jedním z příkladů je ladinský jazyk, který se tady stále používá.

Všechny obce nabízejí návštěvníkům příjemné ubytování v podobě hotelů, prázdninových apartmánů, chat i penzionů ve všech kategoriích. Jihotyrolská kuchyně a místní pohostinnost dozajista také potěší všechny hosty.

Slunné vysokohorské údolí je obklopené téměř jedinečně krásnou krajinou. V Corvaře dominuje panoramatu horský masív Sellastock a v Colfoscu pak Sassongher.

Alta Badia je známá zejména u milovníků zimních sportů. Nachází se zde totiž hlavně slavná sjezdovka "Gran Risa". V létě se naopak Hochabtei stává velmi oblíbeným výchozím bodem pro pěší túry v Dolomitech. Výhled na legendární Sellastock je opravdu jedinečný.

Letní aktivity

Léto v Alta Badii nabízí jak horolezcům tak i pěším turistům ty nejrůznější trasy, např. v horské skupině Sella. Všude je k vidění velkolepé panorama jihotyrolských hor a doslova každou chvíli se budete muset zastavit, abyste se pokochali okolím. I pokoje v hotelech a apartmánech obvykle nabízejí opravdu fantastický výhled na tyto úchvatné hory.

Alta Badia je různorodá oblast, místo s opravdu širokou nabídkou všech možných výletů a horských túr, je tu připraveno více než 400 km pečlivě upravovaných turistických tras. Právě tady začínají mnohé výlety do Dolomitů.

Letní dovolená v Alta Badii vám tak splní veškerá vaše přání a touhy. Všechny cesty jsou dobře značené a vedou zajímavou oblastí, kde si lze prohlížet nejrůznější zástupce tamní flóry a fauny.

Nesmíme ale zapomenout na závod Maratona delle Dolomiti, silniční cyklistický maratón, který se tady koná již od roku 1987, vždy o první neděli v červenci. Trať je dlouhá 138 kilometrů a účastníci na ní překonají více než 4 tisíce výškových metrů.

Lyžování

Lyžařská oblast, která se rozkládá v nadmořské výšce 1.400 - 2.700 metrů, nabízí ideální podmínky pro lyžování a snowboarding od listopadu až do dubna, někdy dokonce až do poloviny května. Zahrnuje asi 95 sjezdových tratí, a spolu s dalšími jedenácti středisky je součástí lyžařského spojení Dolomiti Superski.

Také známá sjezdovka Gran Risa se ​​nachází v oblasti Badie. Je známá především díky konání mnoha závodů Světového poháru v alpském lyžování. Je považována za jednu z nejtěžších tratí ve Světovém poháru. Od roku 1990 se na ní každoročně pořádá obří slalom mužů.

Geografie: 

Místo

Corvara 46° 33' 5.4432" N, 11° 52' 23.8872" E
Location

Sella Ronda na FB