Jste zde

Domů » Val di Fassa

Akce v březnu 2013

Průsmyk Passo San Pellegrino
Autor: zipckr

Polartec Scufoneda

Termín: 7. - 10. března 2013
Místo: Moena, průsmyk Passo San Pellegrino

Svátek telemarku a freeridu pořádaný klubem "Scufons del Cogo" se bude pod heslem "Lehká noha, jasná hlava" pořádat v Moeně již po šestnácté.

Tři dny společných zážitků na sněhu se "Scufons", s trochou bláznovství i zdravé zábavy, jež z této události činí opravdu neodolatelné lákadlo. Celý víkend se bude opět odehrávat ve znamení sportu, folklóru a místních specialit.

Na severní straně hory Col Margherita se bude konat FreeRide Cup Race, soutěž vyhrazená pouze zkušeným lyžařům, kteří musí zdolat všechny nástrahy sjezdovky vedoucí z nadmořské výšky 2.550 m (vrcholek hory Col Margherita) k průsmyku S. Pellegrino do nadmořské výšky 1.800 m.

Na Lusia Almu, na sjezdovce Mediolanum, se pak bude konat závod Telemark Classiclauf vypsaný pro jednotlivé kategorie italskou organizací FISI.

Akce Initiative Telekids se mohou zúčastnit i děti a poznat tímto způsobem prastarý svět telemarku.

NeveUisp 2013

Termín: 9. - 17. března 2013
Místo: Val di Fassa, Campitello di Fassa - Canazei - Mazzin - Moena - Pozza di Fassa - Soraga - Vigo di Fassa

Již 30. ročník národního setkání "NeveUisp" pro milovníky lyžování a zimních sportů se koná v termínu 9. – 17. března 2013 ve Val di Fassa. Je to událost, která se dá označit jako rodinná a sportovní, a je určená pro všechny milovníky přírody a zimních sportů. Je také podporována organizací UISP (italská asociace "Sport pro všechny").

Pro všechny zájemce je tu připraven opravdu velmi bohatý program: výuka lyžování a jízdy na snowboardu, výpravy na sněžnicích, procházky a výlety, lezení po zamrzlých vodopádech i ve speciální lezecké hale, turnaje ve stolním fotbalu a mnoho další zábavy a těch nejrůznějších aktivit. Zvláštní pozornost je zde věnována dětem, pro něž je přichystáno báječné dětské hřiště.

Od 11. do 15. března 2013 se bude v údolí Val di Fassa pořádat též kurs "Lo Sport: spazio e luogo di formazione" pro všechny učitele základních a vysokých škol a od 15. do 17. března se bude na sjezdovce Aloch v Pozza di Fassa konat italský šampionát UISP v alpském lyžování.

Rewoolution WinterRAID 2013

Termín: 16. - 17. března 2013
Místo: Canazei - Val di Fassa - Pozza di Fassa, Ski Belvedere / Col Rodella / Buffaure

Dva dny, v nichž se všichni zájemci a nadšení lyžaři rozdělí do tříčlenných týmů a společně budou zažívat jedinečná dobrodružství v Dolomitech. Seznámí se s lyžařským areálem Dolomiti Superski a s tamními sjezdovkami.

Flexibilita, porozumění a orientace budou těmi základními prvky, jimiž se účastníci akce budou muset společně zabývat, ale k tomu ještě samozřejmě přibudou technické dovednosti, odvaha a taktika. Je to zkrátka sportovní podnik vyhrazený pro skutečné freeridery, který nabídne dobrodružství, v němž převažuje dovednost a týmový duch účastníků.

Geografie: 

Místo

Pozza di Fassa 46° 25' 48.6012" N, 11° 41' 13.0236" E
Location

Sella Ronda na FB